BBit-Services Steenwijk

SSD vs HDD

HDD of SSD

enkele jaren geleden is er een nieuwe techniek ontwikkeld voor het opslaan van data. Deze techniek heet SSD wat staat voor “Solid State Drive” oftewel een stilstaande schijf. In uw pc of notebook zit in de minder recente modellen een conventionele draaiende harddisk (HDD).

een SSD heeft een paar enorme plus punten t.o.v. de oude oplossing namelijk:
Enorm veel sneller  (vaak zeker 50% sneller)
Stil (geen draaiende delen)
Minder warmte productie
Lager stroomverbruik (dus langere accuduur)

Om u een idee te geven van de snelheidswinst van SSD t.o.v Harddisk
een HP Pavilion Notebook van 5 jaar oud met een Harddisk het opstarten van Windows 10 duurt ca.  50 seconden, na vervangen van harddisk voor de nieuwe SSD duurt dit nu 15 seconden. Naast het opstarten merkt u bij elke actie dat de machine veel sneller reageerd en is het werken aanzienlijk prettiger geworden.

Waarom worden er dan momenteel nog steeds ‘ouderwetse’ harddisks verkocht in nieuwe pc’s ?
Alles draait hier om kosten en capaciteit De SSD is momenteel nog een stukje duurder dan de oude oplossing waardoor veel fabrikanten en computer bedrijven nog steeds kiezen voor deze oude oplossing. De SSD is dan wel duurder maar er zijn voldoene argumenten om dit (alsnog) om te wisselen.  U zal zien dat de pc onherkenbaar sneller wordt.

Het omzetten van de oude Harddisk naar de nieuwe  SSD is meestal zo gebeurd, dit is afhankelijk van de grootte van de oude schijf en of deze nog 100% in orde is. BBit kan deze omzetting voor u uitvoeren (meestal kan dit binnen 1 dag).
Heeft u hierover of over andere diensten een vraag, dan kunt u ons uiteraard bereiken via het contact formulier, mail of WhatsApp.